Account Options

Cserjék féreg. Cserjék féreg. Main navigation

Peter Bertus-Barcza National Geographic Magyarország A közelmúltban egy két évtizede nem látott, hatalmas, liliomként illatozó gyűrűsférget ástak ki Washington államban.

cserjék féreg a férgek az emberektől fertőzőek

A palouse-i óriás-földigilisztának nevezett gerinctelen majdnem egy méteresre nőhet. A ritka féregre Yaniria Sanchez-de Leon akadt rá, amikor a Palouse közelében lévő védett területen folytatott talajtani kutatásokat doktori munkájához.

cserjék féreg izomparaziták kezelése

Nagyon izgatott lettem, amikor rábukkantam! A földigilisztát elsőként Frank Smith kutató pillantotta meg ben, és leírása szerint az állat mélyen a termékeny palouse-i talajban él.

hatékony gyógyszer férgek férfiak számára parazita spray

A nyári hónapokban az óriás-földigiliszta kis híján 5 méterre is leáshatja magát, hogy hűvösben és nedves környezetben maradjon. A vizet a nefridiumoknak nevezett, veseszerű szervei révén őrzi meg. Noha sokan már attól megijednének, ha egy méteres féregre bukkannának, az Ausztráliában élő rokona, a Megascolides cserjék féreg majdnem 5 méter hosszúra cserjék féreg megnőhet.

méregtelenítő szereplők és szerepek

Úgy tűnik azonban, a méret nem segít a telepesek által a növényekkel behurcolt európai földigiliszta elleni védekezésben. Most ő is megerősítette, hogy Sanchez-de Leon a palouse-i óriás-földigilisztára bukkant.

A hegyvidéki erdő, mint élőhely Eszköztár: Cserjék féreg tölgyek sokszor más fajokkal keveredve alkotnak elegyes erdőket. Lombkorona szintjük kettős, ennek ellenére sem sötét a tölgyesek belseje, az alsóbb szintek fényviszonyai is jók, ezért a cserje- és gyepszint fajokban gazdag. A bükkfák lombkoronája teljesen összezárul, ezt az árnyékoltságot sem más fafaj, sem a cserjék nem viselik el. A fenyőerdőben a fák sűrűn állnak, nem engedik át a napfényt.

A kutatók nem cserjék féreg fényes jövőt cserjék féreg állatnak. Úgy vélik, hogy az emberi tevékenység következtében az eredeti állománynak csak alig egy százaléka maradt életben, és az is rendkívül veszélyeztetett.

Kertbarátok Magazin: Cserje fajták választása (Cotoneaster, Potentilla, Carpinus)