Drontal Plus flavour 10 kg

Fereghajto mukodese

fereghajto mukodese

Mivel, mikor, hogyan? Féregtelenítési kisokosunkból mindezt megtudhatod!

Létrehozva: Hazánkban a fonal- és szalagféreg-fertőzések a leggyakoribbak. A férgek által okozott betegség súlyossága rendkívüli mértékben függ a férgek számától, ezért mennyiségük csökkentésével jelentősen csökkenthetők a betegség tünetei. Féreg van a szememben! A Földön élő összes faj körülbelül fele élete valamely szakaszában parazita életmódot folytat.

A macska leggyakoribb belső élősködői a bélcsatorna különböző szakaszaiban élnek. Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy a kezeletlen és fertőzött egyedek féreg- és peteürítése veszélyezteti a többi állat egészségét, továbbá emberi megbetegedések kockázatát is hordozhatja, amiről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

hogyan lehet megszabadulni a férgektől, mint kezelni

A szakemberek döntő többsége egyetért abban, hogy a legalább negyedévenkénti féregtelenítés tekinthető ideálisnak mind az állat, mind a környezet szempontjából. A rendszeres és szakszerű féreghajtásért Te és állatorvosod egyaránt felelősek vagytok! Ez alatt azt értjük, hogy az állatorvos által javasolt módon fereghajto mukodese gyakorisággal, az állat életkorának és tartási módjának megfelelő kezelési programot kell alkalmazni.

Oldaltérkép Féregtelenítés Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a kutya a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni kutyáját. Mivel nincs se tabletta, se injekció, melynek segítségével megelőzhető lenne a férgesség, ezért csak rendszeresen végzett féregtelenítéssel tudjuk csökkenteni a férgek számát és a környezeti szennyezést, a humán fertőződés lehetőségét. A hatékony féregtelenítéshez a Drontal Plus esetében egy féregtelenítés, egyszeri alkalmazással is fereghajto mukodese végrehajtható.

Ennek hatása ki kell, hogy terjedjen az állat és az ember egészségére veszélyes összes féregre. A pontos adagolás érdekében mérd meg kedvenced testtömegét!

 1. Ebben a tájékoztatóban, a városban élő kutyák legfontosabb belső élősködőiről szeretnénk áttekintést adni.
 2. Gyakori kérdések – Állatorvostudományi Egyetem
 3. Az internetről történő információgyűjtéssel azonban óvatosan kell bánni.
 4. A kutya hetes korában ennek már nincs akadálya.
 5. Mit tegyek ha a kutyám féreghajtót kapott és ki is kakilta a férget?
 6. Bélféreg gyogyszer

Macskakölykök számára a 3 hetes korban megkezdett, az elválasztásig 2 hetente, majd féléves fereghajto mukodese 4 hetente végzett féregtelenítés tekinthető fereghajto mukodese.

Felnőtt macskák esetében a lakóhely, az eleség és az életmód határozza meg a féregtelenítés javasolt gyakoriságát, általánosságban a negyedévenkénti kezelést javasoljuk. A féregfertőzés kockázatát növeli, ha a cica kertben él vagy kijáró, előszeretettel kóstol bele tetembe, más állat ürülékébe fereghajto mukodese pocsolyából iszik.

15. Így óvd a turbót az autódban

Az anyamacskát az ellés után a kölykökkel egy időben javasolt kezelni az elválasztásig. Amennyiben több kedvenced is van, egyszerre féregtelenítsd mindet!

lo fereghajto arak bőr alatti féreg kezelés

A bélférgek elleni kezelés nem nyújt védettséget a jövőben esetleg bekövetkező fertőzéssel szemben! A féregpeték és lárvák nem láthatóak szabad szemmel.

 • servitaudvarhaz.hu - Féregtelenítés
 • Gyógymód a körféreg férgek számára
 • Orsóférges vagyok, mit tegyek? - Az orvos válaszol
 • Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk? - HáziPatika
 • Májméregtelenítő kiegészítés
 • A kutya férgessége, a féreghajtók és a féreghajtás | Dr. Pallagi Attila állatorvos

A bélsár mikroszkópos vizsgálatával állatorvosod képes megállapítani, hogy adott pillanatban fertőzött-e kedvenced valamilyen parazitával.