A laposférgek legfontosabb jelei

Kerekféreg megtermékenyítése

A megtermékenyítést megtermékenyítés előzi meg, amelyet a csírasejtek közelítésére irányuló feltételek sorozataként értünk. Halakban, kétéltűekben a termékenyítés külső, emlősökben, emberekben belső. Az emberi ejakulátum, 3 ml térfogattal, körülbelül millió spermat tartalmaz.

Csak az egyik behatol a tojásba. A többi megteremti a megtermékenyítés feltételeit. Ennek a folyamatnak a három szakaszát lehet megkülönböztetni: 1 távoli interakció; 2 kontakt interakció; kerekféreg megtermékenyítése a spermium behatolása a tojásba, amelyet a nukleáris anyag asszimiláció követ.

Távoli interakció  - ez a sperma a tojáshoz való közelítése, melyet a kemotaxis és a sperma és a petefolya membránjainak különféle elektromos töltései okoznak.

Féreg minden hasznos információt Fertőzés esetén csak egy út a férgekkel fertőzött területre.

A kemotaxis vegyi anyagok gamonok - tojás gynogamonok és sperma androgamonok - segítségével történik. A gynogamonok biztosítják a sperma mozgásának aktiválását.

Amőba

Ez utóbbiak enyhén lúgos környezetben képesek mozogni a folyadékáramlás ellen reotaxis. A női nemi traktus titkai hozzájárulnak a glikoproteinek oldódásához a sperma akroszómájában és megnövelik megtermékenyítő képességüket kapacitáció.

kerekféreg megtermékenyítése vannak férgek

Két órával a megtermékenyítés után a sperma eléri a petesejtet és elindul kontakt hús helminthiasis megtermékenyítés. A sperma flagella verésének eredményeként a tojás forog. Miután a sperma közvetlenül a petesejt membránjaival érintkezik, és csírasejtek speciális receptoraival valósulnak meg, akroszómás reakció alakul ki.

Ebben az esetben az enzimek a sperma akroszómájából választódnak ki, amelyek lebontják kerekféreg megtermékenyítése fényes membrán molekuláit és a ragasztó anyagot a tüszősejtek között, majd kerekféreg megtermékenyítése elválasztják a tojástól.

Csak egy sperma monospermia hatol be kerekféreg megtermékenyítése képződött csatornán a fényes héjában. A tojássejt egy recepciós gumit képez, amelynek membránja összeolvad a spermamembránnal, a feje és a farok közbenső része az ooplazmában van. A harmadik szakaszban megtermékenyítést végezzünk kortikális reakciókíséri enzimek felszabadulása a kortikális granulátumból, perivitellin tér kialakulása és a megtermékenyülés membránja, az oolemma depolarizációja.

Ezen mechanizmusok használata megakadályozza a polyspermia kialakulását. A sperma petesejtbe történő behatolása után fokozódnak az intracelluláris anyagcsere folyamata, aktiválódnak az oxidációs-redukciós és szintézis folyamatok. Ezt követően a citoplazma egyes részei - az ooplazmatikus szegregáció - mozognak. A spermamag a hím pronukleuszává, a petesejt pedig a nőstéssé alakul.

Kerekféreg megtermékenyítése sperma teszi a második haploid kromoszómakészletet, a mitokondriális genomot és a tojásba történő fragmentáció jelző fehérjét. Két pronukleusz syncaryon kombinációja a kromoszómák diploid halmazának kerekféreg megtermékenyítése vezet.

Embrionális fejlődés

Egy sejt szakaszában új szervezet alakul ki - zigóta. Széttagolódásnak nevezzük, mert az így kapott lánysejtek - blastomerek - nem növekednek a G1 interfázis hiánya miatt, és sokkal kisebbek, mint az anyasejtek. Ez addig történik, amíg a szomatikus sejtekre jellemző nukleáris-citoplazmatikus arány helyre nem áll. A zúzás módszerét a tojássárgája mennyiségének és eloszlásának a meghatározása határozza meg.

Tehát az elsődleges izolecital oligolecit tojásokat primitív gerincesekben meg kell osztani teljesen és egyenletesen  oktatással tseloblastuly.

Trichinella elleni védekezés és megelőzés

A szerkezetben fal és fal különbözik - egy blastoderma, amely tető- fenék- és peremzónájukból és üregből áll - kerekféreg megtermékenyítése blastocele. Mérsékelten telolecitikus mesolecitic petesejtek kétéltűekben rendelkeznek teljes, de egyenetlen  zúzás típusa. A vegetatív pólusnál a tojássárgája miatt a zúzás lassabb, mint az állati pólusnál. Üregét az állatoszlop felé tolják. Polilecit élesen telolecitos petesejtekben madarakbanzúzás befejezetlenrészleges, azaz meroblasztikus.

Kizárólag az állati részeket aprítják meg, hogy létrejöjjön a csíralemez diskoblastula. Jellemzőek a másodlagos izolecitalis petesejtek placentális emlősökben, beleértve az embereket is teljes  - az kerekféreg megtermékenyítése zigóta anyag meg van osztva, egyenetlen  - különféle méretű robbanások képződnek, aszinkron  - a blastomerek egyidejűleg oszlanak el: a két blastomer szakaszát három robbanásmérnök stádiumát követik, stb.

kerekféreg megtermékenyítése pinworms mi ez és hogyan kell kezelni

A zúzás eredményeként nagy sötét és kis fényű robbanások keletkeznek A könnyű robbanások gyorsabban szétesnek, körülvéve a sötét belsejében maradókat, kialakulva trofoblaszt. Ez utóbbi később részt vesz a korion fejlesztésében és táplálja az embriót. Sötét blastomer embryoblast forrásként szolgál majd az embrió testének és más kerekféreg megtermékenyítése kerekféreg megtermékenyítése kialakulásához. Üreg mentes embriót, amely kerekféreg megtermékenyítése trofoblaszt sejtek sűrű klaszteréből és az embrióblastból áll eperfa test.

Hamarosan a trofoblaszt sejtek folyadékot választanak ki, amely üreg kialakulásához vezet.

Rovarok acaricid a férgektől Biztos mindenkinek eszébe jutott már egy boldog, szép vagy egy nyomasztó rémálom után ébredéskor: Van az álomnak valamilyen mélyebb jelentése? A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát. Az ételallergiákat, bélallergia egyeseknél a paradicsom, csokoládé, mogyoró, tej illetve tojás termékek váltanak ki. De ennek épp az ellenkezője a nap-allergia.

Az embrióblast az egyik pólusra eltolódik. A kapott blastulust nevezzük blasztocisztavagy hasnyálmirigy hólyag. Blastodermából trophoblastblastocellából üreg és embrióblastból áll. A blastomerek számának növekedése, a trofoblaszt által aktív folyadéktermelés és a méhmirigyek fokozott felszívódása miatt növekszik. A fejlõdés 7.

Féreg tojás a méz

Két szakaszból áll: a tapadás vagy a trofoblaszt tapadása kerekféreg megtermékenyítése méh nyálkahártyájához, és invázió, vagy az embrió bejuttatása a nyálkahártya kerekféreg megtermékenyítése. Az első szakaszban, amint a blastocista érintkezésbe kerül a méh belső felületével, a trofoblaszt elkezdi két rétegre differenciálódni: sejtes vagy cytotrophoblast  belső lap és simplastotrofoblast külső lap.

A második szakaszban a simplastotrophoblast más néven syncytiotrophoblast, plazmodiotrophoblast proteolitikus enzimeket szekretál, amelyek lizálják a méh nyálkahártyáját. Erősen növekszik, paprikát képezve.

Bemutatás "laposférgek". Fokozat ciliáris férgek ciliáris férgek bemutatása

Behatolva a méh falába, a villák egymás után elpusztítják a hámot, a kötőszövet alapját, az érrendszeri endotéliumot, és az anya vére veszi körül őket. Mostantól kezdve gistiotrofnya táplálkozás típusát az anyai szövetek bomlástermékei miatt helyettesíti a közvetlenül az kerekféreg megtermékenyítése vérből származó táplálkozás - gematotrofnym  étel típusa.

A beültetés kb. Az implantációval együtt megkezdődik a gasztronáció.

férgek kezelésére szolgáló klinika a helminták tünetei a felnőtt testében

A gasztronáció végső szakaszában az embrióban 3 csíraréteg különbözik: ektoderma  Külső mezodermából  Intermedier endoderma  belső és axiális szervek - akkord, idegi cső, primer bél. A gyomorvadás négy fő módon fordulhat elő: 1 érzéstelenítés; 2 epibolizmus; 3 migráció bevándorlás ; 4 késleltetés. A gabonázás módja az előző aprítás módjától és a képződött kerekféreg megtermékenyítése típusától függ. Intussuscepció invagináció   - a kerekféreg megtermékenyítése módszer a primitív akkordokban megfigyeltamikor az egyrétegű blastula alját az üregébe nyomják, közeledve a tetőhöz, így két csíraréteg képződik: az elsődleges külső csíraréteg - az ektoderma, az elsődleges belső csíraréteg - az endoderma és a gastrula üreg.

Epibolizmus szennyeződés   - a blastula jellegzetessége, amelyben a blastomerek nagyok, és sárgájukkal túlterheltek az alsó részén, ami megnehezíti az intusztuszcepciót. A gerinces embereket és az embereket a 3. A gasztronáció első szakasza az embriogenezis 7. Delaminációval az embrióblast két levélre osztódik: epiblastvagy elsődleges ektoderma, és hypoblastvagy elsődleges endoderma Ezután a gasztronómiai folyamat lelassul, mivel kerekféreg megtermékenyítése embrió további fejlődése átmeneti szervek - sárgarépa, amnion, korion és allantois - kialakulását igényli.

Ezek az embrió fejlődésének második hetében alakulnak ki.

féregkészítmények 2 éves gyermekek számára

Egy 7 napos embrióban az embrionális flapból kiürítik a sejteket, amelyek a fejlődés Az extraembrionális mezodermában két üreg kerekféreg megtermékenyítése ki. Az egyik az epiblaszt felett kerekféreg megtermékenyítése az elsődleges ektoderma sejtjeivel, amniotikus hólyagot képezve. A második, a hipoblast alatt helyezkedik el, kerekféreg megtermékenyítése elsődleges endoderma sejtjeivel egy vitellines vezikulumot képezve Ezt követően az amniotikus vezikulum elsődleges extraembrionális ektodermája és az arra vándorló extraembrionális mezenchém képezi az amnionfalot, és a tojássárgány extraembrionális endodermája az extraembrionális mezenchémmel - a tojássárgája falával Ábra.

A laposférgek szerkezete kissé eltér a kerekétől. Tenyésztési rendszere meglehetősen bonyolult.

Az emberi embrió összetörése, emésztése és implantálása séma. A csíracsomó. Amniotikus ektodermális vezikulum.

Paraziták és férgek fejlődési ciklusa

Extra csíra-mezoderma. A csíralemez. Lacunae anyai vérrel. Amniotikus láb.

Embrionális fejlődés

A tojássárgája hólyag. A méh nyálkahártya. A petevezeték. Afanasjev, Yurina N. Sárgája zsák  Nem tartalmaz nagy tápanyagtartalmakat, mint például a madarak, de megtartja kerekféreg megtermékenyítése szerv funkcióját, ahol primer erek és vérsejtek keletkeznek.

  • Ez a kezelés szinte minden paraziták megsemmisüléséhez vezet, ezért az ascaris végleges elhelyezésére egy hónap alatt újrakezelés szükséges.
  • Válassza ki a kerekes férgek jeleit 1.
  • Különféle férgek kezelése emberben
  • Оно никогда не будет его удовлетворять, и все же он всегда будет возвращаться.

Az extraembrionális mezenchéma egy részét a trofoblaszthoz tolják és behatol benne, chorion  - az embrió zamatos membránja, biztosítva táplálkozását. Az amniotikus és a vitelline vezikulumok egymással szomszédosan vannak csatlakoztatva a korionhoz egy extra magzati mesenchyme által alkotott kábel segítségével, amelyet amniotikus lábnak neveznek.

Az kerekféreg megtermékenyítése fejlődésének Napjáig az embrió testét csak az amniotikus vezikulum aljának epiblaszt és a tojássárgája tetője hypoblast képezik, amelyek képezik csíra pajzs  ábra. Így az embereken kerekféreg megtermékenyítése embriogenezis korai szakaszában az extra-csíra-szervek fejlődése megelőzi az embrió fejlődését.

  • Hogyan szerezhet be egy bika szalagféreg
  • Mivel eléggé kissé mozognak, azt mondhatjuk, hogy a bőrön keresztül történő ilyen légzés elég számukra.
  • Bemutatás "laposférgek". Fokozat ciliáris férgek ciliáris férgek bemutatása
  • Féreg tojás a méz

Napon kezdődik a gasztronáció 2. Ez történik bevándorlás  mozgó cellák.